2016. július 28., csütörtök

Zöld GINZENG oolong TEA, Lan Gui Ren (50g) - Jelenlegi ára: 1 490 Ft

Lan Gui Ren, Taiwan-i Zöld Ginzeng oolong tea (50g)
Da Hong Pao ízvilág! Nem "Tie Guan Yin" -es zöld oolong, hanem a "Da Hong Pao" -hoz hasonló sötét, kissé jobban besütött ízvilág!
50g kimérve értendő, nem a képeken látható vákuumcsomagolásban!
"Bi Yu Chun" Taiwan TOP minőségű (többszörös díjnyertes) ginzeng oolong tea!
A Ginseng Oolong (Lan Gui Ren, Renshen Oolong) egy igen népszerű, fűszeresen édes aromájú kínai teakülönlegesség. A gombóccá sodort, enyhén fermentált tealeveleket ginseng, valamint egy Délkelet-Ázsiában őshonos, medvefűfélék családjába tartozó fűszer- és gyógynövény (Reineckeae Carneae) porított keverékébe hempergetik. Ettől aztán az egész kissé gyanús szabálytalan formát ölt. Bizalmatlanságra azonban semmi ok, a tea látványra egy zöld murvarakás, de nagyon finom.
Elkészítése:  1-2 teáskanál tea kell 1 liter teához. A víz hőfoka lehetőleg 85C° körüli legyen. Majd rövid áztatás (pár perc) után leszűrhető. Ezután újból fel lehet önteni a tealeveleket 1 liter vízzel, és egy pár perc várakozás után megint lesz 1L teánk, ami csak kevéssé marad el ízben és hatóanyagban, mint az első felöntés. Majd, leszűrést követően akár harmadszor is felönthetőek a tealevelek újabb 1L vízzel! Tehát, ha pl. csak kétszer önti fel a tealeveleket 1-1 liter vízzel (majd eldobja), még akkor is csak 75Ft -jába esik 1 liter csúcsminőségű tea (ami magas antioxidáns és természetes!!! ásványi anyag tartalmával többet ér, mint egy multivitamin tabletta)!
A ginzeng Ázsiában amolyan éltető csodaszer, hatásos szíverősítő, májvédő, immunrendszer erősítő és úgy is néz ki, mint az emberi test kicsinyített mása. Gyakran használják fizikai és mentális állóképesség fokozására, erősíti az ellenállást, a fáradtság okozta kimerültség leküzd� �sében új lendületet ad.
Amikor a g! inzeng növény hatásairól beszélünk, meg kell említenünk a következőket:
- javítja az emlékező képességet
- fokozza a szervezet ellenálló képességet
- javítja a stressztűrő képességet, stresszoldó hatású
- fokozza a szellemi és fizikai teljesítőképességet
- segít az általános gyengeség leküzdésében
- kitűnően alkalmazható a legyengült vagy lábadozó betegek erejének helyreállítására
- csökkenti a kórosan magas vércukor- és koleszterinszintet
- egyes vélemények szerint jól hat az izmok működésére, azok energia felhasználására
- késlelteti a fáradságérzetet, sőt az endorfin hormon (boldogsághormon) termelését is fokozza
- nyugtató és fájdalomcsillapító
- növeli a szexuális vágyat
- nőknél növelheti a libidót, az emlőbimbók megduzzadását idézheti elő, valamint serkenti a hímivarmirigyek működését, sőt az impotencia bizonyos t ípusai ellenében is eredményes szernek bizonyult
- fiatalítja a bőrt és csökkenti a ráncok mélységét
- véd a sugárzás ellen is - a rákos betegek esetében például a besugárzás mellékhatásait enyhíti
- a pajzsmirigy működését szabályozza
A szervezetre gyakorolt számtalan jótékony hatása mellett teában elsősorban az idegrendszer stabilizáló, stresszoldó szerepe tűnik ki. Ezért ha valaki megkérdezi tőlem milyen a tea, általában azt válaszolom, hogy ízletes és jókedvet csinál. Mi kell még?
A Ginseng Oolong tea köszönhetően a ginseng édeskés ízének, valamint a fentebb említett gyógynövény igen telt, fűszeres aromájának és szintén édes zamatának nem egy sejtelmes, megfejtésre váró talány. A főzet ígéretesen fűszeres és egzotikus illata azt sugallja ez több mint tea, inkább valami finomság, amivel az egész délutánt fel lehet dobni.
Az Oolong teákat eredetileg az ős i kínai uralkodók termesztették, és gazdag ízvi! láguknak, valamint jelentős egészségjavító hatásuknak köszönhetően nagy megbecsülésnek örvendtek.
Az Oolong tea tulajdonképpen félúton van a zöld, és a fekete tea között. Ez abból ered, hogy ezt a teafajtát noha erjesztés alá vonják, de a folyamatot leállítják, mielőtt az oxidáció teljesen végbe menne. Ennek köszönhetően az Oolong tea szinte rendelkezik mind a zöld tea, mind a fekete tea értékes hatóanyagaival.
Tajvan a legkiválóbb minőségű oolong teák termőhelye (mivel a termőterületek mind nagy magasságban 800-2500m találhatóak).
A magas hegyi tea: A nagy magasság mindenféle teának, vagy akár zöldségnek és gyümölcsnek jót tesz. A teák erősebb napsütést élvezhetnek nappal, és hűvösebb hőmérsékletet az éjszaka folyamán. Ilyen szélsőséges időjárási körülmények között a tealevelek több hasznos anyagot képesek előállítani, amit a hűvös éjszaka folyamán jobban me gtartanak. Végül, egy nagyon gazdag ízű, erős utóízzel rendelkező tea fejlődik.
Oolong tea, mint orvosság:
- Megakadályozza a zsír lerakódását. Akár 157%-kal több zsírt képes elégetni, mint testvére, a zöld tea. Túlsúlyos embereknek, vagy fogyni vágyóknak így javasolt a fogyasztása. Viszont az eredetileg karcsú emberek is nyugodtan élvezhetik a tea hihetetlen ízvilágát, mert szerepe inkább a normális testsúly elérésében van. Gyógyhatása mindenekelőtt rendkívüli vértisztító tulajdonságának köszönhető. Emiatt fokozatosan és egyenletesen, minden káros mellékhatás nélkül fogyaszt – még a hagyományosan nehéz magyar konyhán élőket is – javítja a zsírok anyagcseréjét, és csökkenti a koleszterinszintet.
- Vérnyomás- és gyulladáscsökkentő, vízhajtó és a székrekedés ellen is kitűnő. Bizonyított, hogy rendszeres fogyasztásával csökken a szívkoszorúér-beteg ségek kialakulása.
- Általános közérzetja! vító, öregedés lassító hatását nemzetközi vizsgálatok igazolják. Japánban az oolong teát egyszerűen csak szépitő teának, vagy egészségmegőrző teának nevezik. Tartós fogyasztása ugyanis jót tesz a bőrnek: sokkal üdébb, fiatalosabb lesz. Hidratálja a bőrt, benedvesíti a levegő miatt kiszáradt torkot, és jót tesz a tüdőnek. A furfangos őszi időjárásnak kitett szervezet „ megmentője”.
- Kiváló forrásai az antioxidánsoknak, vitaminoknak és ásványi anyagoknak, így tartós fogyasztása segíthet megelőzni a betegségeket és javítani az egészségi állapotot. A benne található antioxidánsok kisöprik szervezetünkből a káros szabadgyököket – ezek az anyagok megtámadhatják az izomszöveteket, gyengíthetik az immunrendszert, és akár rákot is okozhatnak – valamint megóvnak minket az oxidatív stressztől is.
- Gazdag forrása a tanninsavnak, mely javítja a száj egészség i állapotát; kimutatták, hogy szájsebészeti beavatkozás után felgyorsítja a regenerálódást. És bár a folyamat mechanizmusa még nem ismert teljes egészében, megállapították, hogy segít megelőzni a fogkő kialakulását is.

Jelenlegi ára: 1 490 Ft
Az aukció vége: 2016-08-11 10:48 . Zöld GINZENG oolong TEA, Lan Gui Ren (50g) - Jelenlegi ára: 1 490 Ft